Også persillen er begyndt at levere fine nye skud så det har givet råvarer til den dejligste pesto. Pesto kan spises på tynde skiver af ristet rugbrød, eller som dip til gulerodsstave, på sprøde hjemmelavede kiks – se andre steder på bloggen – eller brug det som dressing på kartofler
Koriander -og persillepesto klar til servering ♫. Kjør koriander, persille, pinjekjerner og olivenolje med en stavmikser eller i en mixer til en glatt masse
Her serveret med helt friske samsø kartofler vendt i smør og persille og grillet flankesteak. I denne sammenhæng har jeg lavet en lækker pesto og da pesto er meget med at smage sig til den rette kombination er det svært at give mængde angivelse
Du kan erstatte basilikumbladene med enten persille eller rucola, men så kan den skarpe smag godt forstærkes, og derfor vil jeg anbefale at bruge mere parmesan og citron, da det kan neutralisere bitterheden
Denne salat med nye kartofler i pesto får vi rigtig meget i forår og sommerperioden. Jeg veksler mellem nye kartofler og fuldkornspasta, men altid med frisklavet pesto