En god pizzadej skal være lidt elastisk at arbejde med, men ikke så elastisk at den smutter tilbage til sin oprindelige form lige gyldigt hvad du gør ved den
Uhmn, pizzadej smurt i olie rørt op med salt, peber og hvidløg, drysset med mozzarella og beklædt med tynde skiver squash, disse også smurt i olieblandingen
Tryk dejen lidt flad til en stor cirkel med hænderne. Rul nu dejen ud med en kagerulle til den er ca. Kom flåede tomater i en gryde sammen med løg, gulerødder og presset hvidløg
pizzadej. Denne landlige ret fra Italien består af en pizzabund med “tærtefyld” på toppen. Rør gæren helt ud i vandet og tilsæt sukker, salt, olie og grahamsmel
Hæld lidt mel på bordet og træk pizzadejen ud i en firkant svarende til bagepladens størrelse. Rør gæren ud i vandet og tilsæt salt, grahamsmel og hvedemel
Man kan også forsøge sig medgrahamsmel, speltmel og/eller andre melsorter. Dette er min grundopskrift på pizzadej - der er til 1 bradepande. For en grov pizzadej bruges 1 del fuldkornshvedemel og 4 dele hvedemel
Man kan godt gå utrolig meget op i at lave den perfekte pizzadej, men i bund og grund handler det bare om, at få lavet en god tynd bund, så man ikke ender med en dansker-deep pan
Opskriften er en blanding af morgenboller og pizzadej - jeg er en stor fan af brød der ikke skal æltes, men blot røres sammen og så hæve i lang tid på køl
Pizzadej. Jeg eksperimenterede lidt med melblandinger på bunde og kom frem til denne version som jeg synes gav god sprødhed men også dejlig smag i dejen
Vores pizzadej var spændstig og lavet medgrahamsmel og halv durummel. Ellers kom vi tomatsauce på - her er det meget forskelligt, hvordan det laves, men vores var lavet af to dåser flåede tomater, godt med olivenolie, (krydder)salt, peber og rørsukker