Her stod de med halvåben låge indtil restenaf retten var færdig. På vej hjem fra arbejde smuttede jeg forbi fiskehandleren, og der blev købt lidt varmrøget laks og lidt kammuslinger til kæresten
kogte kartofler. laks. Skær laksen i tern og fordel dem over kartoflerne. Alt i et fad og en arbejdstid på 15 min, det er lige hvad der skal til på en travl hverdagsaften. Retten er krydret med en creme fraiche sauce, og jeg havde en rest 18 % som jeg brugte i stedet for den sædvanlige 5 %. Bruger man 5 % vil der muligvis være lidt mere væske i bunden af fadet, men jeg tænker ikke, at det er et større problem. Kartoffelfad med Laks til 2 personer
Tilsæt fløden og lad også den koge godt sammen med resten. Bland nu de grønne asparges i sovsen, hæld sovsen over den afdryppede (og kogte) pasta, læg laksestykkerne i midten og pynt med den sidste lime skåret i tynde skiver
Hvis man ikke lige har en rest kartoffelmos, kan man også bruge kogte kartofler, som moses eller rives, og man kan selvfølgelig også bare koge noget nyt
en rest fra dagen før. Broccolitærte – Det er ikke svært at lave tærte – heller ikke fra bunden af, men selvfølgelig tager det lidt længere tid end hvis du har en færdiglavet tærtedej
Anret lakseskiver pænt rullet på restenaf fadet og sæt det på køl indtil servering. I den anden skål med æggeblommer tilsættes restenaf mayonnaisen og karry