Husk, at gemme fonden tilsovs (den kan tilføres smag fra brunede løg, timian og rodfrugter). Stil stegen i den forvarmede ovn, og hæld vandet i bradepanden
Brun sovs, hvide og brunede kartofler og rødkål. En af de ting en husmor/far frygter til jul, når flæskestegen ligger i ovnen, det er om sværen nu også bliver sprød
Brun sovs, hvide og brunede kartofler og rødkål. For at få en sprød svær der er til at skille ad og tygge uden frygt for tænderne, skal stegens svær behandles rigtigt
ekstra vand (så er der også lidt guf tilsovsen). Menuen juleaften består traditionelt af enten andesteg eller flæskesteg – ja nogle går såmænd hele vejen og laver begge dele – kogte kartofler, brune kartofler, franske kartofler, brun sovs og lun rødkål
Og husk at lave en god sovstil for eksempel en rødvinssovs eller en klassisk brun sovs. De lækre kartofler kan serveres som garniture til alt fra hakkebøf og frikadeller tilflæskesteg og koteletter i fad
Skyen gemmes tilsovs og pensling. Denne andesteg lavede vi i weekenden efter Mortens Aften, hvor vi forkælede børnenes oldeforældre med en lækker klassik andesteg, sprød rødkålssalat, kartofler og sovs
Hvis man vil lave sovstil, skal man løbende tilsætte lidt mere vand. Så måtte alligevel ty til telefonen og ringe mine forældre op, bare lige for at være sikker på fremgangsmåden
lidt sovsejævner, maizenamel eller lignende til yderligere jævning om nødvendigt. Andesovs. Serverer man også flæskestegtil jul ved siden af anden, rækker den naturligvis lidt længere
Dog er brun sovs og kartofler noget, der særligt hører til i de koldere sæsoner, da maden kan ligge lidt tungt i maven, men sådan behøver det ikke være