Speltblandingen og havregryn hældes med og der røres mel i til dejen har konsistens som en tyk grød. Man kan også sagtens bruge andre og grovere meltyper eller undlade spelt-bageblandingen og i stedet bruge mere mel
Tilsæt kerner, havregryn, fuldkorns speltmel og -grahamsmel rør det sammen til en ensartet masse. 9 boller. 100g fuldkorn speltmel. 50g finvalsede havregryn. 350g gram fuldkorn spelt, -grahamsmel og hvedemel kan man selv vælge forholdene eller bare ren hvedemel hvis det er det man ønsker
Endnu en omgang langtidshævede boller er blevet bagt. Og ved at dejen kan holde sig flere dage i køleskabet så er det ekstra nemt at trylle en portion nybagte boller frem
Bag dine boller i ca. Start med at lave en tyk havregrød ud af havregrynene og de 2 dl vand. 225 grader varmluft (alt efter hvilken ovn du har) og lad den blive godt varm inden du sætter dine boller ind. • 1 dl havregryn. • 250g spelt/fuldkornsmel
Nu er det op til dig om du ønsker at lave boller eller brød af dejen. Spelt er lidt en oldemor indenfor kornsorterne, da det er en af de ældste kornsorter man kan få fat på
grahamsmel, solsikkekerner, grov spelt, grovvalsede havregryn, revne gulerødder mv. Rør Husk godt ud sammen med de grovvalsede havregryn i vandet og tilsæt til sidst mel (indtil den rette konsistens)
Du også kan vælge imellem spelt, emmer og rugmel til samme pris. Kom havregryn i blandingen og tilføj det hvide hvedemel lidt ad gangen, indtil dejen er galt og smedig
Havregryn, spelt, sukker og salt røres i. De her boller er dejlige nemme og smager skønt. 3 dl havregryn. 100 g fuldkornsspelt. Bages i cirka 20 minutter til bollerne er gyldne og sprøde. 3 dl havregryn. 100 g fuldkornsspelt
Jeg bruger tit fuldkorns spelt mel fra Lidl. Måske havregryn. Så først og fremmest kommer lige opskriften på nogle nemme og lækre boller, med masser af kerner