Vand og lader den stå påkøkkenbordet i etdøgns tid så er den klar igen. Tilsæt ingredienserne fra den pågældende dag, og rør surdejenet par gange iløbet af dagen
Stik en kniv ned i glasset og rør i surdejen, sæt låg på og sæt den lunt. Husk at drysse et tyndt, jævnt lag mel over dejen inden du sætter den lunt, da der ellers vil dannes tør hinde på overfladen
Dejen skal stå påkøkkenbordet under et rent viskestykke i etdøgns tid. Rør det hele sammen og lad det stå overdækketpåkøkkenbordetet par timer eller en dags tid
I dag er jeg startet op på en surdej efter at havde læst en masse fif pået forum, jeg er på. Oetker i butikkerne hernede, så hun havde taget en pose med til mig, det er så skønt at hun tænkte pådet
Det bliver lavet uden surdej, men skal til gengæld stå to døgn inden det kan bages. Lille Josefine må stadig ikke få rugbrød med kerner i og jeg må indrømme at jeg synes at rugbrød uden kerner hurtigt bliver ret tørt og kedeligt - men så kom jeg i tanke om at jeg pået tidspunkt var helt vild med at køberugbrød, der var lavet med figen og mandler
En surdej er forbløffende god til at passe sig selv det meste af tiden …. Opskrift påbrødet. Men som vanligt med de lange tidshorisonter på nogle af opskrifterne her på bloggen
Kom detpået patentglas, som kun må være fyldt halvt op. Glat dem på overfladen med en ske eller dejskraber som du dypper i vand, rids dem skråt med en kniv nogle gange og drys med birkes
Sæt låg på den ”ny” surdej og sæt i køleskabet. Hjemmelavetsurdej. Du skal sætte lidt tid af til det, men til gengæld har du brød til et stykke tid alt efter hvor mange, der er til at spise det
Man så "Verden bedste brød", brød bagt i gryde, koldthævet, påsurdej, gennemtæsket i en røremaskine, eller lavetpå en dej der kun lige knapt måtte røres i