Surdej på et døgn opskrifter

Surdej - fra rosin til brød

Surdej - fra rosin til brød

Vand og mel røres sammen i et rent glas køkkenbordet og denne skønne blanding skal hygge sig i etdøgn tid køkkenbordet med låget løst lagt
Glutenfri surdej

Glutenfri surdej

Det er ikke svært at lave en glutenfri surdej. Det tager blot nogle dage, og så kan man bage skønne brød med den gode syrlige smag
Surdej

Surdej

Vand og lader den stå køkkenbordet i etdøgns tid så er den klar igen. Tilsæt ingredienserne fra den pågældende dag, og rør surdejenet par gange iløbet af dagen
Surdej – en gave til min nabo

Surdej – en gave til min nabo

Stik en kniv ned i glasset og rør i surdejen, sæt låg og sæt den lunt. Husk at drysse et tyndt, jævnt lag mel over dejen inden du sætter den lunt, da der ellers vil dannes tør hinde overfladen
Glutenfri boller med surdej

Glutenfri boller med surdej

Dejen skal stå køkkenbordet under et rent viskestykke i etdøgns tid. Rør det hele sammen og lad det stå overdækketkøkkenbordetet par timer eller en dags tid
Verdens Bedste Brød

Verdens Bedste Brød

Hvis du fx tager halvt vand og halvt våd surdej, så ender du med etsurdejsbrød der er lidt mere fast
Sprøde Majsstykker med Kerner

Sprøde Majsstykker med Kerner

Grovboller med surdej. Dejen er klistret og kan med fordel æltes en røremaskine. Opskrift Majsstykker
RUGBRØD MED ET TWIST

RUGBRØD MED ET TWIST

Denne opskrift er nem at gå til, og den kræver ingen forberedelser i form af surdej eller fordej – dog skal dejen koldhæve i min
Rugbrød

Rugbrød

Hæv etdøgn. 2 dl surdej. Bland ingredienserne. Puttes i to smurte forme. Efterhæv 1 time. Bages nederst i ovnen ved 175 grader i halvanden time 2 BRØD
Åh altså, jeg kan bare ikke følge med længere

Åh altså, jeg kan bare ikke følge med længere

I dag er jeg startet op en surdej efter at havde læst en masse fif et forum, jeg er . Oetker i butikkerne hernede, så hun havde taget en pose med til mig, det er så skønt at hun tænkte det
Boller af koldhævet dej

Boller af koldhævet dej

Det bliver lavet uden surdej, men skal til gengæld stå to døgn inden det kan bages. Lille Josefine må stadig ikke få rugbrød med kerner i og jeg må indrømme at jeg synes at rugbrød uden kerner hurtigt bliver ret tørt og kedeligt - men så kom jeg i tanke om at jeg et tidspunkt var helt vild med at køberugbrød, der var lavet med figen og mandler
Glutenfri surdej

Glutenfri surdej

Efter køleskab skal surdejen sunde sig i etdøgns tid køkkenbordet, inden der bages med den igen. Lad nu surdejen blive køkkenbordet min
Groft surdejs formbrød, glutenfrit

Groft surdejs formbrød, glutenfrit

Kom detet patentglas, som kun må være fyldt halvt op. Glat dem overfladen med en ske eller dejskraber som du dypper i vand, rids dem skråt med en kniv nogle gange og drys med birkes

Rugbrødsmuffins bagt på surdej

Sæt låg den ”ny” surdej og sæt i køleskabet. Hjemmelavetsurdej. Du skal sætte lidt tid af til det, men til gengæld har du brød til et stykke tid alt efter hvor mange, der er til at spise det

Rugbrød med surdej og gulerødder

Rugbrød er retur, så hvis I er blandt dem, der ikke spiser så meget rugbrød, så kan du sagtens bage al dit rugbrød selv
DET PERFEKTE SURDEJSBRØD

DET PERFEKTE SURDEJSBRØD

Man så "Verden bedste brød", brød bagt i gryde, koldthævet, surdej, gennemtæsket i en røremaskine, eller lavet en dej der kun lige knapt måtte røres i