Halv squash medfyld af tomater, bulgur og ost. ½ dåse hakkede tomater. Men måske har du ikke prøvet en version medvegetarfyld lavet med bulgur og tomat
Kog halvdelen af fyldet fra tomaternemed tomatpure og piskefløde. Udhul tomaterne og gem fyldet. Skær toppen af tomaterne, lad eventuelt stilken blive siddende
Hvis man ikke har lyst til at spise tomaternemed det samme, kan de kommes i et glas med olie og opbevares i køleskabet i en uges tid – her kan man eksperimentere med at lade dem ligge i chiliolie eller hvidløgsolie, hvis man vil have et lidt anderledes udtryk
Og så er den fyldtmed masser af spinat, soltørrede tomater, pesto og en af mine yndlings. Nååh ja, og så kan den, fuldstændig ligesom tærte, også fyldesmed alt, hvad du har i køleskabet
Jeg har i samarbejde med én af Sveriges bedste kokke, Stefano Catenacci, udvalgt nogle af opskrifterne fra hans kogebog “Stefanos Italia – den stora italienska kokboken med fotografier af Joel Wåreu”, som jeg deler med jer her på bloggen
På min tur til Kreta var jeg blevet inspireret til at lave bagte tomater og peberfrugt medfyld. Tilsæt tomatpure og kernerne fra de friske tomater og smag til med lidt salt og peber
Fordel tomaterne på en bageplade med skæresiden opad. Først bagte jeg osteboller og kernebrød, og senere blev der syltet og preppet til den helt store medalje
Tag en blender og fyld den med soltørrede tomater, vand, olie, parmesan, basilikum, salt og peber. Når pastaen er klar, hældes vandet fra og vendes sammen med den blendede masse med soltørrede tomater, parmesan mm
Fyld glasset til kanten med olievenolie. Hjemmelavet, ærlig siciliansk tomatsauce, hvor man kunne smage hver eneste solskinstime, tomaterne var blevet forkælet med
Inspirationen til disse pitabrød med lækkert fyld af feta og. Jeg brugte frikadeller lavet af sorte bønner, men du kan også sagtens bruge almindelige kødfrikadeller som fyld