Hvis du har en brænder, kan du også bruge den til at mørkne toppen af kagen. Tærten skal “blindbages” – kom et stykke bagepapir oven på dejen og hæld dine ukogte bønner eller ris ovenpå
Mit eneste men medkagen er, at tiden ikke passer til min ovn. Foruden de “tørre” ingredienser i blandingen, skal den blot røres sammen med æg, olie, vand og mælk
Smør lemoncurd i et halvtykt lag på toppen af bundene og læg så marengstoppenovenpå. Jeg har trukket en vinder af det lækre sengetøj fra Milk Copenhagen, men først deler jeg en opskrift med jer på en dekonstueret glutenfri havregrynskagemedmarengs og lemon
Pisk æggehviderne stive og pisk sukkeret i til en tyk marengs. Fordel isen ovenpå bunden og sæt den i fryseren til isen er frosen - jeg laver altid isen en dag i forvejen
Marengsen på toppen kan drille en smule, og det gjorde det for mig, så på billedet er marengsen lidt lyserød, fordi jeg kom lidt brombærsirup i, men jeg fik den ikke bagt ordentligt, så jeg endte med at pille hele baduljen af igen og lave en ny omgang i en vanilleudgave i stedet
Fordel resten af rabarberkompotten og kagecremenovenpå og top med en lagkagebund. Læg lagkagen sammen i et fad med kanter som kan holde sammen på lagkagen
En smule af kaffemousse hældes ovenpå på marengsen, og så gentages det med en browniebund, kaffemousse og en marengs, så marengsen ender med at ligge som den sidste
Kagen består af en bagt chokolade mousse i bunden, et lag abrikos marmelade( eller i dette tilfælde karamelsauce), og er derefter toppet med chokolade mousse
Og som det også kan ses her på bloggen, så er jeg vild medkager og desserter medmarengs. I forbindelse med fotos til boligreportage forleden besluttede jeg mig for at lave nogle fine dekorative kager
En lagkagemed to bunde af nøddemarengs og den lækreste bløde choko-kaffecreme imellem og ovenpå. Jeg kunne berolige hende med, at jo da – ganske vist en voksenlagkage, men en lagkage, det var det
Denne gang med lidt kakao rørt forsigtigt i dejen og senere et sigtet drys ovenpå de formedekager. De små mini Pavlova blev efter afkøling opbevaret i en kagedåsemed bagepapir imellem lagene, så kagerne ikke klistrer sammen
Kagerne pyntes ovenpåmed lidt flormelis, lidt ekstra creme og frisk frugt. Det var et forsøg på, at al kage på dagen ikke var med chokolade, hvilket godt kan blive lidt tungt