Lam på græsk opskrifter

Fyldte græske auberginer

Fyldte græske auberginer

Frugtkødet løsnes lang kanten med en kniv og tages forsigtigt af skallerne (de største kerner skal skrabes væk) hakkes groft et spækbrædt og blandes i en skål med de øvrige ingredienser
Lam Tikka Sazlar

Lam Tikka Sazlar

Har flere gange siddet med et dejligt stykke kød gaflen med tænder der løb i vand, for så at snørre ansigtet sammen som en garnrulle når en voldsom smag af uld indtog ganen
Græsk speltkerne salat

Græsk speltkerne salat

Lækker som tilbehør til lam. Anret speltkernerne ovenpå salatbladende, efterfulgt af agurk, tomat og rødløg

Restemad: Krydret lam i hjemmebagt pita

Lammestumperne blev vendt med shawarmakrydderi, lynstegt panden og endte som pitabrødsfyld sammen med rester af frisk spinat, feldsalat og cherrytomater
Lammekølle på grill

Lammekølle på grill

Tilbehøret var Salat med auberginer og basilikum, smeltede pebre med feta, Porredip med feta og græsk yoghurt og græske kartofler
Lammekoteletter med citron og kartofler

Lammekoteletter med citron og kartofler

Vi fandt dem tilbud i Føtex, ellers er de at finde i fakta til en fornuftig pris. Server med et lækkert brød og måske en lille græsk salat
Beyti kebab

Beyti kebab

Beyti kebab består af hakket lammekød – oksekød kan også bruges, men jeg synes, lam er med til at understrege den klassiske tyrkiske smag – lavash (tynde fladbrød), tomatsauce og yoghurt
Eksotisk krydrede lammedeller

Eksotisk krydrede lammedeller

Vi fik en græsk inspireret salat til (rødløg, oliven, feta, tomater, agurk uden skræl og kerner dryppet med lidt olie og æbleeddike)
Fetasalat med masser af grønt

Fetasalat med masser af grønt

Ud over til kylling passer salaten også rigtig godt til fisk og lam. 1 pakke græsk fetaost. Endnu en skøn salat, som her til aften blev serveret til grillet kylling
Tzatziki med glaskål og gulerod

Tzatziki med glaskål og gulerod

200 g græsk yoghurt, 10%. Skær top og bund af glaskålen og skræl kålen med en stor køkkenkniv. Riv den groft
Palak Gosht

Palak Gosht

Læg låg hele herligheden og lad det simre i en lille time. græsk eller tyrkisk yoghurt. 700 g lam i tern. 700 g lam i tern. 5 dl græsk eller tyrkisk yoghurt
Tandooribagte persillerødder

Tandooribagte persillerødder

til lam eller fisk. 200 g græsk yoghurt naturel 10% . Læg persillerødderne i en lille bradepande af metal, som er stor nok, så de kan ligge i ét lag
I dag for 10 år siden #8

I dag for 10 år siden #8

Christian fik lam og Søren og jeg valget oksekød, til alle retterne var tilbehøret tzatziki, salat og græske kartofler