Let fin dessert opskrifter

Let, lækker sommerdessert

Let, lækker sommerdessert

Fin, ik’. I går lavede jeg lækker grillmad og til dessert et nyt eksperiment. Til forret fik de andre bruschetta, hvor jeg lavede en blanding med finthakkede, friske tomater, frisk basilikum, hvidløg og salt + basilikum-olie
Barselskage

Barselskage

Smør smuldres i melet, hvorefter sukker og æg tilsættes og dejen æltes sammen. Dette var helt fint med mig, specielt da det jo virkelig er højsæson for de lækre danske jordbær
Glutenfri kanelsnurrer

Glutenfri kanelsnurrer

Hvis det er blødt, er det let at ælte med. (hirseflager kværnet i en tør blender fungerer fint). fintmalede loppefrøskaller, sødemiddel, salt og kardemomme i skålen
Lækker LCHF koldskål uden sukker, gluten og laktose

Lækker LCHF koldskål uden sukker, gluten og laktose

Hold øje med dem - de skal være let gyldne. Og det ville jo altsammen være helt fantastisk fint, hvis ikke det var fordi, en gennemsnitlig liter købekoldskål indeholder lige så meget sukker som sodavand
Panna cotta med æble og karamel

Panna cotta med æble og karamel

Jeg har forsøgt at erstatte en smule af fløden med mælk for at opnå en lidt lettere konsistens, og det fungerede så fint
MACARONS MED HINDBÆRCREME

MACARONS MED HINDBÆRCREME

Forsæt til marengsmassen er afkølet (det tager ca. Disse små fine kager, kan fremtrylles i de fleste farver, brug frugtfarve
Nytårs flødeboller

Nytårs flødeboller

Temperer chokoladen – jeg bruger altid Copenhagencakes guide til det, og den har endnu ikke fejlet. Flødebollerne er med mørk chokoladeovertræk, champagneskum og kransekagebund, så de kan fint bruges som alternativ til den klassiske kransekage nytårsaften
Risalamisú

Risalamisú

Jeg er ikke så vild med risalamande, men risalamisú glider let ned. Og så er den lidt pænere at servere i en fin glasskål
pistacie-is

pistacie-is

Denne hjemmelavede udgave af pistacie-is har en fin og let brunlig nuance. Den ligner på ingen måde de sminkede udgaver man finder i frysedisken i supermarkedet og smagen kan på ingen måde sammenlignes
Hyldeblomstmousse

Hyldeblomstmousse

derefter lavede jeg hyldeblomstmoussen som jeg hældte oven på den let størknede chokolademaousse - det hele stod i køleskab til næste dag, men det kan også laves om morgenen og blive spist om aftenen