Læg stegen i et ovnfast fad. Derfor har nakkesteg brug for langsom og stilfærdigtilberedning, hvis fedtet skal smelte af, og senerne blødgøres med en smeltende mør steg som resultat
Læg stegen i et ovnfast fad, hæld et glas vand ved og sæt den i en kold ovn. En nakkesteg fra vores gode gris, fundet i fryserens dyb, blev til en lækker regnvejrs-lørdagsmiddag
*Skal altid sættes i kold ovn. Sådan er det bare -nu er det jo svært at mislykkes med en nakkesteg – men jeg tænker mest på oksekød eller vildt- det bliveraldrig tørt eller sejt i en Rømertopf
Skær sværen af stegen og fjern det tykke stykke flomme, der sidder under nakkestegens svær. Læg æbletern, bacontern, rødløg og laurbærblade i bunden af et ovnfast fad
Det er en god måde at lave nakkesteg/filet på. Kom i kold ovn. En opskrift jeg husker fra min barndom, men som stadig holder og er ret nem at lave, er husarsteg
Stil stegen i den forvarmede ovn, og hæld vandet i bradepanden. Rids sværen med en kniv ned i fedtlaget men uden at ramme kødet, eller bed slagteren om at gøre det
Servér kødet med de ovnstegte kartofler, det sprøde bacon, den lækre rødvins-vildtsauce, den sprøde waldorfsalat, tyttebærmarmelade og et godt glas rødvin – så bliver det ikke bedre