Koldskålmedtykmælk - er en super sommer ret. Koldskål kan laves på et utal af måder - man kan med held røre hybenblomstsaft i, rive citronskal over, blande bær i og meget andet
Hjemmelavet kærnemælkskoldskålmed æg og tykmælk. Man kan pifte sådan en koldskål lidt om med søde jordbær og myntesukker hvis man har lyst til det, og imponere gæsterne med en lille dessert efter grillmaden
Koldskålen kan spises med frisk frugt og den kan piftes op med blendede jordbær. Kom alle ingredienser i en stor skål og pisk det godt sammen med et piskeris
den jeg er vokset op med – Den bedste koldskål i verden, hvis i spørger mig. Måske var det også en overspringshandling, for jeg skal på julemarked i morgen, (med egen bod) og jeg skubber lidt planlægningen foran mig, men der skal jo være tid til at spise også
Bland kærnemælk og tykmælk i til koldskålen er fin og ensartet. Jeg er vild med den gammeldags koldskål som er med æggeblommer og kærnemælk, som min mor også altid plejer at lave den
tykmælk. Men en ting kan jeg altid spise, og det er koldskål. Nogle gange med kammerjunkere andre gange bare med friske jordbær og frisk hakket mynteblade
Pisk derefter fintrevet skal fra citronen i sammen med kærnemælk og tykmælk. Man kan næsten ikke sige sol og sommer uden at sige koldskål, og her er den i en lækker version med citronskal og en masse små vaniljeprikker
Der er mange forskellige meninger om, hvordan koldskål skal laves, men jeg foretrækker den altså med vanille, citron og ren kærnemælk (ikke medtykmælk, som nogen bruger)
Tilsæt tykmælk og kærnemælk sammen med citronsaft. Koldskålen blev pisket op med æg og birkesød. Det er rigtig lækkert med noget koldt at spise, når det er så dejligt varmt som vi er så heldige med lige nu
Vil du have koldskålen mere cremet, kan du tilsætte tykmælk eller pisket flødeskum. Det er jo super nemt at lave sin egen koldskål, og jeg kan personligt godt lide at pifte den op med enten jordbær eller rabarber (eller en blanding)