* Det er kun saften vi skal bruge ( kompotten kan gemmes eller kasseres). Jeg lavede en lækker søndagskage i weekenden – en cheesecake med smag af koldskål og rabarbercreme
Start med frugtkompotten. Jeg har her brugt jordbær og rabarber, men du kan sagtens bruge andre bær som hindbær, brombær, stikkelsbær, ribs, eller hvad du nu kan få fat i
Rabarberkompot Skrab kornene ud af vaniljestængerne og bland dem i sukkeret. Køl kompotten ned. Kog de tomme vaniljestænger, vaniljesukkeret, vand og citronsaft til rabarberne er møre
Til mit og familiens held fandt jeg en pose frosne rabarber fra sidst års høst i min mors fryser, som jeg kogte til en kompot sammen med lidt stikkelsbær
Imens laves rabarberkompotten ved at skære rabarberstykkerne i 2 cm bidder, blande dem med sukker, vanile og citronskal, og sætte dem i ovnen ved 180° i 20 min. Remonce, og rabarberkompotten fordeles på den midterste 3-del, og de to sider foldes over
Jordbær-rabarberkompot. Denne galette får en fin mandelsmag, er ikke meget sød, men kan gøres sødere end min opskrift med mere sukker i kompotten, og måske lidt sukker i dejen