Lammegryde med masala (Biriani med lam)
Altomkost.dk
Altomkost.dk
  • Vurder denne opskrift!
  • Din vurdering
Samlet vurdering 0 0 vurderinger

Ingredienser

  • 300 g fuldkornsris, fx natur- eller bruneris, rå vægt
  • 0,2 g safran
  • Lammegryden
  • 4 store løg
  • 1 spsk olie
  • 500 g magert lammekød, fx bov eller kølle maks. 10 % fedt
  • 1 frisk grøn chili
  • 4 tomater
  • 20 g frisk koriander
  • 25 g frisk mynte
  • 3 spsk friskreven ingefær
  • 3-5 fed hvidløg
  • 2 spsk biryani masala eller garam masala
  • 2 store kartofler, 150 g
  • 1½ tsk groft salt
  • 4 kartofler, 300 g
  • 1 spsk olie
  • 1½ spsk yoghurt 10%
  • evt. 1 lille tsk rosenvand (ægte, som købes i små flasker) 
  • Sådan gør du
  • Kog risene efter emballagens anvisning, dog uden salt, da resten af
  • retten giver smagen. Kom safran i kogevandet sammen med
  • risene.
  • Skær løgene i skiver og steg dem på pande i olie. Skær kødet i tern
  • . 2½ x 2½ cm og brun det sammen med løgene i en gryde. Rens
  • chilien for stilk og kerner. Skær tomater og chili i mindre
  • stykker. Kom det i en blender sammen med koriander, mynte, ingefær,
  • hvidløg og masalakrydderi. Mix det jævnt. Hæld blandingen over kød
  • og løg. Skær de 2 store kartofler i kvarte, kom dem i gryden. Lad
  • det småkoge under låg ca. 20 min. Smag til med 1½ tsk salt.
  • Skær de 4 kartofler i skiver og steg dem på en pande i olie til de
  • er brune og gennemstegte. Læg de stegte skivede kartofler i en stor
  • gryde, så de dækker hele bunden. Kom halvdelen af den kogte ris ned
  • i gryden ovenpå kartoflerne. Bland yoghurt med rosenvand (kan
  • undlades) og vend det i lammekødssovsen. Fordel sovsen så den
  • dækker risene og dæk til sidst med de resterende ris. Læg
  • tætsluttende låg over. Lad retten trække 10 min.
  • Tips
  • Lammekødet kan erstattes med okse-, kyllinge- eller svinekød maks.
  • 10 % fedt.
  • En hurtigere udgave af denne ret får du ved at komme alle
  • kartoflerne i gryden med kødsovsen. Her skærer du så bare alle
  • kartoflerne i kvarte og koger dem med i ca. 20 min. Risen serveres
  • til.
  • Du kan tilsætte ekstra chili, hvis du gerne vil have retten
  • stærk.

Instruktioner

Kommentarer

Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.