Køb fx et stykke svinekam, skåret fra mørbradenden, men uden mørbradklods og ben. En af de ting en husmor/far frygter til jul, når flæskestegen ligger i ovnen, det er om sværen nu også bliver sprød
En af julens absolutte klassikere er flæskestegmed sprød svær. Uden den sprøde svær er flæskestegen knap så spændende, så derfor har jeg lavet en guide, hvor du trin for trin kan se, hvordan du er sikker på at få sværen sprød og kødet saftigt
Flæskestegen blev rigtig god og saftig med sprøde sværd. 3 kg svinekammedben. Den steg jeg lavede fik 3 timer, man siger 1,5 time pr kg men da denne svine var ben fik den kortere tid. 3 kg svinekammedben
Køb fx et stykke svinekam, skåret fra mørbradenden, men uden mørbradklods og ben. Vær omhyggelig med at få salt ned mellem alle sværene og sørg for at sværen ligger vandret under stegen
Det var lidt forskelligt, om der blev serveret ribbenssteg eller svinekam til jul, mener jeg, men når det kommer til flæskestegsmadder, foretrækker jeg ribbensstegen
Det er møgbesværligt at fjerne benene, og en flæskesteg uden svær er ikke rigtigt en flæskesteg. Det er vigtigt, når du køber en svinekam, at du sørger for at den er med svær og uden ben
Stykket bruges til Kamsteg bedre kendt som Flæskesteg, hvilket jo dækker Ribben, nakke, kam og skinkesteg, denne bruges nok af de fleste danskere til Jul
Læg det ridsede svær tilbage på stegen og bind det med madsnor. ribben, uden mørbradklods og ben. Moderne FlæskestegJeg kan godt lide af bringe noget friskt ind til en eller lidt kedelig flæskesteg
Læg det ridsede svær tilbage på stegen og bind det med madsnor. ribben, uden mørbradklods og ben. Moderne FlæskestegJeg kan godt lide af bringe noget friskt ind til en eller lidt kedelig flæskesteg