Marengs er en lækkerbisken til kaffen, super nem at have med at gøre, men en smule tidskrævende. Marengs bliver nemlig ikke bagt, men tørret i ovnen og det kræver lave temperaturer og lang tørretid
lyd vineddike (jeg brugte hvid balsamico). Fordi marengs ikke indeholder meget andet end æggehvider og sukker er de oplagte at bruge som low fodmap-dessert
Men det var netop med henblik på at skulle afprøve LCHF marengs, og det blev så i aften. Jeg tænkte derfor, at mine marengs skulle tilsættes noget smag, så den kolde fornemmelse ikke gik så stærkt igennem
Smelt chokoladen over vandbad, og kom den smeltede chokolade i en engangssprøjte uden kanyle eller i en pipette, eller lav et lille kræmmerhus af smørrebrøds- eller bagepapir med et meget lille hul i, og fyld chokoladen i det, og sprøjt øjne på toppene
Kakao-kage med marengslåg. evt en dåse kondenseret mælk - jeg lavede denne kage to gange, anden gang købte jeg en kondenseret mælk med chokolade og brede ud over kagen før marengsen kom på og bagte den derefter
Kagen er nem at lave, men tager lidt tid, da der skal laves både bund, kompot og marengs. Da vi begge elsker lakrids, tilsatte vi lakridspulver til marengsen, hvilket gav et rigtig godt resultat
Marengslåg. Marengs. Smør marengsen over kagen og drys efter med et tyndt lag flormelis gennem en si. eller indtil marengsen begynder at blive lidt gyldenbrun
Lav den ønskede størrelse marengs på en bageplade med bagepapir. Marengsene er færdige, når man kan sætte en finger på dem, og de mærkes helt tørre og faste på overfladen
Kagen er færdig, når du kan stikke et grillspyd, strikkepind, spids gaffel eller lignende ned i midten, uden der sidder kagedej på, når du tager den ud igen